TZOLKINKALENDER - DREAMSPELL

Dreamspell telling
Alle kalenders
TimeTools 2113 met het 21e zegel: Flora
Inhoudsopgave Rondom de Zegels
Vandaag voor mij
Blauwe Storm als Zegel
Gele Zon als Zegel

Etalage; geschiedenis

Op de hoofdpagina van deze site heb ik een 'Etalage'.

En zoals dat gebruikelijk is met etalages: ook mijn etalage wordt regelmatig (veelal bij iedere nieuwe Golf) opnieuw ingericht, want dan heeft 'iedereen' het wel gezien.
Soms vind ik het jammer de etalage opnieuw te moeten inrichten. Het stond er zo mooi bij of het was eigenlijk zo interessant dat het toch eigenlijk 'zonde' was om het 'weg' te doen. En wat als iemand er een tijdje later nog eens naar zou vragen ... "Jij had daar toen iets over in de etalage staan ...."

Daarom: Deze pagina met de geschiedenis van mijn Etalages, zodat jij en ik er - zo nodig - nog eens naar kunnen kijken .
Overigens: In de geschiedenis kijken toont je ook waar je misschien te veel, te weinig of zelfs (nog) geen aandacht aan gaf. Dat geeft inzicht (als ik dit schrijf is het Witte Spiegel 1: één en al inzichten met de Spiegel als Zegel, als Gids én als Golf!).

Maart 2022

"Klopt" heeft als ondertitel: Handboek voor vrij, blij en bewust leven, gebaseerd op de wijsheid van de Maya's. Leela van Lohuizen schreef het, Carla Knijn-Voerman maakte de illustraties van de zegels en golven die iets met me doen als ik ze 'in ga'. Er is heel veel over dit bijzondere boek te delen. Ik start nu 'gewoon' met de 'Inspriratie' op de pagina over de dag van vandaag (16 maart 2022).

Op de Tzolkinkalender is het op 16/3/2022 Rode Aarde - Toon 2, oftewel Kingetal 197 en een 'poortdag'. Leela schrijft: "

Rode Lunaire Aarde nodigt je uit
om je aandacht helemaal Hier en Nu te brengen
en te voelen wat je voelt, zonder oordeel.

Zo maak je je hoofd leeg
en breng je jezelf in evenwicht.

Verbinding maken met je innerlijke leiding begint met stilte,
met verbinding maken met Moeder Aarde,
met gronden en je wortels voelen ...

In die geaarde stilte,
in de herinnering aan het Licht dat je bent,
wijst jouw Hoger Zelf je de weg."

Januari 2022: Meer over de Jaardragers:

Nieuwe pagina's:

Jaardrager 13 manen; nu
Jaardrager 13 manen; volgend 'jaar'
JAARdrager dit jaar (2022)
JAARdrager vorig jaar (2021)
JAARdrager volgend jaar (2023)

De JAARdragers 'lopen' vanaf 1 januari tot en met 31 december; de Jaardrager van de 13 manen kalender start op 26 juli en eindigt op 24 juli van het volgende jaar (op 25 juli is het de Dag buiten de tijd).

Rond de JAARWISSELING 2021 - 2022:

Op naar het jaar 2022

Kinweb schreef:

Mijn nieuwjaarswens voor 2022 , dit keer in de vorm van een fimpje en onderstaande tekst over de jaardragers.

De huidige Witte Spiegel Golf start in 2021 en eindigt in 2022. Bij de start van de Golf op maandag 27 december is het drievoudig Spiegel: als Zegel, als Gids én als Golf.

Op 1 januari 2022 is het Blauwe Nacht op Toon 6. En dat is dan ook de Jaardrager voor het Jaar 2022. Hierover stond in de vorige etalage onder andere deze tekst "In 2022 is het tijd om jouw eigen unieke talenten vaardigheden in te zetten om verder te komen".

Er is ook een Jaarenergie voor het 13-manen-jaar. Dat jaar startte op 26 juli 2021 met Geel Zaad - Toon 3 als Jaardrager.

Tot 27/12/2021:

Fragment uit het artikel:

"In 2022 is het jaarzegel Blauwe Nacht.

Groots dromen in 2022
Blauwe Nacht symboliseert je lichaam als huis van je ziel. Zorg dat je lichaam een fijne plek is voorje ziel om in te wonen. Ruim op wat je belast. Blauwe Nacht symboliseert de overgang van donker naar licht. Het moment dat de zon nog niet op is, maar het licht al wel zichtbaar. Het is de belofte van een nieuwe dag. Het begin is er, maar alles is nog open. Blauwe Nacht symboliseert ook het
unieke schepsel dat jij bent: van jou is er maar één. In 2022 is het tijd om jouw eigen unieke talenten vaardigheden in te zetten om verder te komen. Daarbij mag je groot dromen. Geef je dromen vleugels en beknot ze niet meteen door te denken aan wat haalbaar is en wat niet. Maak ruimte voor het onvoorstelbare door te luisteren naar je innerlijke stem en neem kleine stapjes: doe wat past bij jouw dromen en wees trouw aan het pad van je ziel.
2022 is ook een ‘toon 6-jaar’: het zesde jaar in een cyclus van 13. De jaartoon 6 brengt beweging in de kwaliteiten van Blauwe Nacht. Het is een echte regelkracht die zorgt dat wat je nodig hebt om verder te komen als vanzelf wordt geregeld. Precies in de juiste hoeveelheid, zonder duwen of trekken."

Lees hier het hele artikel: https://www.mayawijsheid.nl/downloads/60_63_YI06_YinYoga_en_Maya_Wijsheid.pdf

Elvira organiseert ook vier workshops: https://www.mayawijsheid.nl/agenda?id=199

En wat stond er eerder in de Etalage?

Een artikel van Groeidala.


En:

Een verwijzing naar KinWeb.

En:

Een e-cursus van Nicole Zonderhuijs van MayaTzolkin.

En:

Eén van 20 kaarten van Bianca Snip.

En:

De nieuwe site van Geke!