TZOLKINKALENDER.NL                          Klik op het logo voor de startpagina.
         Klik op een Toon, Zegel of Golf voor meer informatie.
Blauwe Storm als ZegelGele Zon als Zegel

The making of TzolkinBase

In mijn zomervakantie in 2017 werkte ik drie weken lang intens aan het professionaliseren van TzolkinBase.

De blogs die ik toen schreef, geven je nog steeds een aardig beeld van wat ik toen zoal veranderde.

117 - ZEGEL 17 RODE AARDE - TOON 13 [ZONDAG 17 SEPTEMBER 2017] [Dreamspellkalender]

Met al die veranderingen, ook maar eens een ANDER LOGO voor alle producten in mijn TZOLKINRANGE?

In één van de bekende speelgoedwinkels kocht ik onlangs "Swingy thingy". Zo gaaf! Het 'ding' is een in DERTIEN cirkels 'doorlopend' metalen lint. Plat lijken het dertien ringen maar zodra je die aanraakt springen ze uiteen en nemen ze de vorm aan van de TORUS. Je kunt de ringen ook om je pols d...oen. Geopend 'gaat' de torus als je je hand omhoog beweegt dan zo naar je schouder en weer terug. Het ding gaat ook zomaar over op je andere arm of op die van iemand anders.

Het is fascinerend om te zien maar ook om te VOELEN hoe daar waar de cirkels samenkomen de cirkels 'spiralend' bewegen.

Een Golf (ook wel Levenspad) op de Tzolkinkalender bestaat uit dertien tonen. En tijd is een spiraal ....

Wist je trouwens dat de energie rond je hart ook de vorm heeft van de torus?

Zie:

www.youtube.com/watch?v=tKXeCdGoCbg

https://www.youtube.com/watch?v=OrC3xi2xgzk

Mijn logo zou mogelijk in een Merkaba kunnen veranderen. Dat is wel heel iets anders dan een Torus, maar zo passend.

In lak'ech, Tjitse Boersma

KIN 117 - ZEGEL 17 RODE AARDE - TOON 13 [ZONDAG 17 SEPTEMBER 2017] [Dreamspellkalender]
Het bruist, borrelt, explodeert, demotiveert, inspireert en straalt in mijn TzolkinLABORATORIUM. Het Lab draait overuren (en ik ook) maar het is ook heel erg leuk! Kijk even mee:

Eerder las je dat ik doende was met twee grote veranderingen in TzolkinBase (zie het bericht over van 1 naar 4 en van 4 naar 1).
Zoals iedereen wel weet komt van het één veelal het ander dus vandaar het wat opscho...rten van de LANCERINGsdatum.

EEN EN ANDER
Inmiddels is alles wat een gevolg was van de twee grote veranderingen in elkaar gesleuteld en lijkt alles te kloppen .... Ik geef even een voorbeeldje, opdat je wat meer beeld hebt van al dat gesleutel. Ik bied TzolkinBase nu aan op drie 'Levels'. 1) voor starters (beginners), 2) voor gevorderden en 3) voor verder gevorderden. Het Menu in TzolkinBase moet natuurlijk reageren op het Level maar .... ook de Index moest daar rekening mee gaan houden en er mochten natuurlijk geen loze verwijzingen (hyperlinks) blijven staan naar pagina's van een ander Level dat niet in je Licentie zit ...

ABACADABRA
Nog wat ingewikkelder: Je kunt ook kiezen voor de Dreamspell-telling, de Klassieke telling of Alle tellingen. En dan is er nog een keuze, want wie wil er nu direct een abonnement voor een heel jaar? Daarom ook nog maar even drie keuzes voor een PERIODE bedacht: 13 manen, 6 manen of 3 manen. Omdat er steeds meer verschillen gaan ontstaan tussen Excel voor Windows en Excel voor Mac, heb ik inmiddels ook maar besloten een APARTE versie voor de Mac te maken. EN: een versie in Python (een gratis verkrijgbare applicatie) zodat je ook als je geen Microsoft Excel hebt, TzolkinBase kunt gaan gebruiken. Of ga ik met TzolkinBase gewoon in de CLOUD?

KRUIDENIERSMENTALITEIT
Bij alle keuzemogelijkheden horen natuurlijk ook verschillende prijzen. Daarover in volgende berichten meer. Ik heb de centen achter de komma overigens nu geschrapt (even een knipoog naar @Elvira van Rijn).

VACATURES
Als uitsmijter van dit voortgangsberichtje nog even de term EARLY ACCESS. Mijn producten ontwikkelen zich meer en meer en ze zijn niet alle AF .... Pas in het gebruik en op basis van feedforward gaan ze het ook echt doen. Daarom presenteer ik voor TESTERS ook een Early Access prijs voor de versies die in fase WIT staan (verfijning).

Fijne dag vandaag, tot vervolg en IN LAK'ECH,
Tjitse BoersmaHet bordje kan weg ....

Nou ja .... Zo hier en daar heb ik het in TzolkinBase op een pagina gezet, omdat de pagina toch 'af' moest en er op TzolkinBase ook UPDATES zijn. De eerste grote staat op 1 februari 2018 in mijn agenda, maar omdat ik TzolkinBase nu verstuur aan alle abonnees, verwacht ik wel wat op- en aanmerkingen, of met een mooier woord FEEDFORWARD.

Tot 14 september (het is dan weer een Toon 10 dag) verwerk ik de feedforward en OP 14 september verstuur ik de eerste Update. Of eerder natuurlijk als er iets ernstigs mis is ...., bijv. door een iets te rigide beveiliging.

Ik ben blij dat ie af is, en ja ...., die laatste loodjes waren zwaar!

Al met al is TzolkinBase toch echt al het product dat ik graag had willen hebben, toen ik met de Tzolkin startte!


In lak'ech en tot vervolg, Tjitse Boersma

KIN 100 - ZEGEL 20 GELE ZON - TOON 9 [DONDERDAG 31 AUGUSTUS 2017]
Grrrrrr. Ben ik net een bericht aan het schrijven en loopt internet explorer ineens vast! Ik kon nog wel even op PRINTSCREEN drukken, maar het grootste deel van het bericht moet ik nu toch even opnieuw gaan schrijven ....
Over STORM en ZON. Ieder Zegel heeft een 'Maatjezegel' (ook wel de ANALOGE KIN) en dat Maatje-zijn is wederzijds. Storm heeft de Zon als Maatje en Zon heeft Storm als Maatje.
Gister was het Blauwe Storm, vandaag Gele Zon.Gister ondersteunde de universaliteit van Gele Zon de transformatie van Blauwe Storm. Vandaag is de ondersteuning dus andersom.

Het is altijd leuk eens te kijken waar het zegel van de dag zich op jouw Golf bevindt. Ik neem mezelf even als voorbeeld. Ik ben (of liever ik heb) het zegel Gele Ster met Toon 4 (KIN 108). Deze combinatie van zegel en toon staat op de Golf Rode Slang die eindigt op Rode Aarde. Op de Golf hierna zie je op Toon 2 Blauwe Storm en op Toon 3 Gele Zon. Toon 2 en 3 op je volgende Golf staan voor TALENT en TALENTONTWIKKELING. Mijn talent is dus transformeren en dat talent ontwikkel ik door universaliteit in te zetten.

Ingewikkeld? Morgen (op Rode Draak = Oervertrouwen) verschijnt de heruitgave van TZOLKINBASE. Er komen vandaag vast nog wel wat Grrrr-momentjes want laatste loodjes wegen zwaar!.

Bij de foto's de plaatjes van de KIN-getallen 99 en 100. Hier zie je goed het wederzijdse van de Maatjes. Verder ook even een plaatje met de betekenis van de vier zegels rondom je en een lijstje met de tonen (uit TzolkinBase, natuurlijk ;)).KIN 098 - ZEGEL 18 WITTE SPIEGEL - TOON 7 [DINSDAG 29 AUGUSTUS 2017]
Over INNOVATIE, over IN- en OVERZICHT, WITTE ROOK en een GO-NO_GO-MOMENT.
Witte Spiegel staat voor INzicht en TOON 7 is de toon van het OVERzicht. Een toon 7 dag een wensdag die verbonden is met de Golf van hetzelfde Zegel. Als je op het plaatje naar het zegel op een Toon 7 dag kijkt, zie je dat op hetzelfde rijtje naast een Toon 7 altijd een Toon 1 staat. Twintig dagen na een Toon 7 dag op Witte Spiegel, is... het dus weer Witte Spiegel maar dan op Toon 1 en dan start ook de Golf Witte Spiegel en start er een periode van 13 dagen (tonen) waarin je eens terug zou kunnen kijken naar je overzicht van vandaag. Op een Toon 7 dag kijk je terug en vooruit. Wat is er na twintig dagen van dat vooruit zien gerealiseerd? [De zeven is de streep (= 5) met daarboven twee punten.]


Bij de heruitgave van TzolkinBase is INNOVATIE een belangrijk ingrediënt. Toni Sfirtis van de TIAS School for Business and Society maakte er zes tegeltjeswijsheden bij:
Tegelwijsheid 1: Iedere organisatie heeft haar eigen blinde vlek
Tegelwijsheid 2: De beste ideeën komen van buiten
Tegelwijsheid 3: Innoveren is vallen en weer opstaan
Tegelwijsheid 4: Als het makkelijk was, zou iedereen het doen
Tegelwijsheid 5: Zonder wrijving geen glans
Tegelwijsheid 6: Elk relevant klantprobleem is een innovatiekans
Hier staat het volledige artikel: https://www.mt.nl/…/6-tegeltjeswijsheden-ieders-inno…/540951


WITTE ROOK betekent: 'beslissing dat iets kan doorgaan', 'belangrijke beslissing waarnaar al enige tijd wordt uitgekeken'. Met bijvoorbeeld 'Nog geen witte rook over nieuwe wet' is bedoeld dat de nieuwe wet nog niet is vastgesteld of aangenomen.
Witte Rook is letterlijk het signaal waaraan de buitenwereld kan aflezen dat er een paus is gekozen. Tijdens het conclaaf, de vergadering waarin kardinalen een nieuwe paus kiezen, worden tweemaal per dag de stembrieven van de twee gehouden stemrondes verbrand. De rook kringelt op uit de schoorsteen van de Sixtijnse Kapel, en is dus zichtbaar voor de buitenwereld. Als de stemronde niet heeft geleid tot de verkiezing van een nieuwe paus, stijgt er gewone zwart-grijze rook op uit de schoorsteen. Als de stemronde wél heeft geleid tot de verkiezing van een nieuwe paus, wordt aan de stembriefjes een chemische stof toegevoegd. Hierdoor wordt de rook wit. Dat is het teken voor de buitenwereld dat er een beslissing is gevallen: er is een nieuwe paus.
Bron: https://onzetaal.nl/taaladvies/witte-rook/

GO-NO-GO
Het ziet er nog steeds naar uit ;)) dat TzolkinBase op 1 september aanstaande ook echt gaat verschijnen. Het ziet er zelfs naar uit dat niet alleen TzolkinBase verschijnt ....
Ik ga nu snel verder want het is aftellen: nog 3 dagen te gaan (3, 2, 1, .....!).
In lak'ech, Tjitse Boersma

19-8-2017: Gele Ster - Toon 10

Toon 10 is de toon van het PODIUM. Daarom vandaag alvast eens twee snapshots van TzolkinBase in de nieuwe jas.
 

Over 13 dagen is het weer Toon 10, 1 september 2017 én verschijnt TzolkinBase. 
Op de snapshots het hoofdmenu en pagina 2 (over de gidsen) van de Reis door de Tzolkin.
In lak'ech, Tjitse Boersma


18-8-2017: Blauwe Hand - Toon 9

OPENHEID. Dat is het kernwoord bij Blauwe Hand. Toon 9 is de toon van het REALISEREN.
BOEKEN OVER DE TZOLKIN
Ik heb nog tot 1 september aanstaande de tijd de heruitgave van TzolkinBase te realiseren en - de ene dag meer dan de andere - dat doe ik dus ook. Toen we op ons vakatieadres arriveerden ben ik even twee keer op de weegschaal gaan staan. Eén keer met de zware boekentas en één keer zonder en zodoende wee...t ik dat ik voor bijna 18 kilo aan boeken meenam. Veel van die boeken gaan over de Tzolkin. Op mijn site stond al een overzichtje van boeken over de Tzolkin, maar dat overzichtje heb ik net weer eens even aangevuld. Ik heb de boeken chronologisch opgenomen, de nieuwste staan dus bovenaan.
Hier vind je het lijstje:
http://tzolkinkalender.nl/links/boeken-over-de-tzolkin
Mis je een belangrijke titel? Laat het me weten!
In lak'ech / Ahou / Lamat, Tjitse Boersma

16-8-2017: Rode Slang - Toon 7

Gister (Geel Zaad) was een groeidag met de beweging van balans (Toon 6). Vandaag staat de Rode Slang voor PASSIE en Toon 7 voor OVERZICHT.

Ik heb (o.a.) een passie voor excel (eigenlijk voor overzicht), dus in dit bericht iets meer daarover in het kader van 'the making of TzolkinBase'.

'Mayawijsheid in excel' staat er op mijn site (direct onder Tzolkinkalender. Dat 'in excel' erbij vinden mensen vaak heel grap...pig, omdat ze bij excel niet meteen aan mayawijsheid denken, maar aan formules, grafieken en lijstjes.
Dat mijn uitgave TzolkinBase gemaakt wordt in excel is eigenlijk niet zo relevant. Je hoeft namelijk helemaal niet te weten hoe je excel gebruikt. In de 'productieversie' verberg ik zelfs de kolommen en de rijen en werkt zowat alles met een muisklik. Eigenlijk ziet TzolkinBase er uit als een website. Wil je TzolkinBase gaan gebruiken dan moet je wel excel op je computer (windows of mac) hebben staan.

Voor exceltips gebruik ik een andere facebookpagina waar ik zo weer eens een berichtje ga plaatsen. Gister had ik bij het werken aan de heruitgave namelijk een probleempje met het in TzolkinBase naar een andere pagina gaan. Veelal gebruik ik hiervoor de 'hyperlink' maar omdat ik vanaf een aantal ingangspagina's ook de geselecteerde datum van die pagina wil meenemen, gebruikte ik nu een 'commandbutton' met wat vba-code (vba = visual basic for applications). De coderegel voor het naar een andere pagina gaan, deed het echter niet meteen. Op mijn facebookpagina excelwerkt staat de werkende code.

Is het je weleens opgevallen dat bovenaan mijn berichten hier, steeds 'keurig' dezelfde kop staat? Natuurlijk komt die kop ook vanuit een excelsheet. In vijf kolommen staan achtereenvolgens steeds G) het KIN-getal, H) het Zegel-nummer, I) het Zegel, J) de Toon en K) de Datum. De formule daarna plakt alle ingrediënten aan elkaar: ="KIN "&TEKST(G19;"000")&" - ZEGEL "&TEKST(H19;"00")&" "&HOOFDLETTERS(I19&" - TOON "&J19&" ["&TEKST(K19;"dddd d mmmm jjjj")&"]").

Ik ga eens verder met TzolkinBase want er valt nog heel wat te sleutelen. Via de ingangen wordt nu keurig de datum meegenomen naar de pagina REISDATUM, maar er hapert ergens nog iets als je vanuit een andere telling komt ....

Op de printscreen bij dit bericht zie je dat ik uit mijn namenlijst AertJan selecteerde. Klik ik nu op de commandbutton '> Reisdatum' (direct onder het KIN-getal) dan wordt de geboortedatum van AertJan meegenomen naar de pagina Reisdatum. Vanaf deze pagina start dan een soort van Reis met op de route bij de geboortedatum van AertJan de gidsen, de golf, zijn jaardragers, enz.

In lak'ech / Ahau / Lamat
Tjitse Boersma

14-8-2017: Blauwe Nacht - Toon 5

Toon 5 is de BOVENTOON. Het kernwoord bij Blauwe Nacht is UNIEK(heid).
Toon 4 (structuur) heeft me gister prima ondersteund bij het (her)structureren van TzolkinBase. Ik heb nu een pagina INGANGEN gemaakt met daarop een wegwijzer naar die ingangen. Vanaf iedere ingang kom je nu steeds op de pagina Deze Datum waarop de datum die je via de ingangspagina selecteerde centraal staat. Ik heb Deze Datum inmiddels gewijzigd in REISDATUM omdat het de datum is waarmee je Reis in de Tzolkin start. Eigenlijk is het ook een vertrekdatum vanwaar je kijkt naar je reisgezelschap, surft over je Golf, naar je Jaardragers kunt kijken, enz.
Ik ga verder. Tot vervolg!
In lak'ech / Ahau / Lamat, Tjitse Boersma

13-8-2017: Witte Wind - Toon 4

STRUCTUUR is het kernwoord bij Toon 4. De vier poten van een tafel geven de tafel structuur, een lijst rondom een schilderij is vierzijdig en kadert het.

BEZIELING is het kernwoord bij het zegel Witte Wind. Het gidsende zegel heeft altijd dezelfde kleur als het zegel van de dag en is dus vandaag één van de andere vier witte zegels. Welk witte zegel dat is, wordt door de toon van de dag bepaald en vandaag is de Witte Spiegel (INZICHT) het gidsende zegel.

DEZE DATUM
Bij het werken aan de heruitgave van TzolkinBase zet ik vandaag de structuur centraal. Op de pagina datum omrekenen kun je op allerlei manieren een datum selecteren. Je kunt de datum intypen, maar er zijn ook slimme knopjes waarmee je naar de vorige of naar de volgende dag kunt gaan. De knopjes zijn slim omdat je als het 30 juni is, met één klik niet naar 31 juni gaat maar naar 1 juli. De knopjes 'weten' ook of het een schrikkeljaar is en zorgen ervoor dat je vanaf 28 februari naar 1 maart gaat óf naar 29 februari. Blader je per maand, dan volgt op december natuurlijk januari.
Op de pagina datum omrekenen kun je de geselecteerde datum als het ware meenemen naar de pagina DEZE DATUM. Op die pagina start dan de 'Reis door de Tzolkin'.

ANDERE INGANGEN
In TzolkinBase kun je standaard kiezen voor 'Vandaag', Gisteren' en 'Morgen'. En op de pagina 'Instellingen' kun je neerzetten welke datum voor jou hoort bij 'Mijn datum" en bij "Datum van mijn Partner'.
Je kunt ook van maar liefst 200 personen de naam en de geboortedatum invoeren en die uit een lijstje kiezen. Ben je in TzolkinBase op de datum waarop ze jarig zijn, dan worden ze getoond.

INZICHT
Hoe meer pagina's er zijn, hoe meer TzolkinBase moet rekenen. Het is daarom handig iedere datumkeuze als het ware vóór de pagina DEZE DATUM te 'zetten'. Daarom denk ik dat ik de verschillende ingangen vandaag maar eens ga samenvoegen tot één keuzescherm. Zo te zien zijn er VIER hoofdingangen ....

Omdat ik het leuk vind (het zegel Blauwe Aap is mijn maatje), 'illustreer' ik dit bericht met een verwijzing naar een leuk kinderliedje van vroeger: Eén, twee, drie, vier ...., hoedje van papier.

https://youtu.be/0FA-cfj8TaE

In lak'ech / Ahau / Lamat,
Tjitse Boersma


12-8-2017: Rode Draak - Toon 3

Van start met de heruitgave van TzolkinBase

ROOD is in de Tzolkin de kleur van het INITIËREN, het starten, het ergens aan beginnen. Ook daarom begin ik vandaag met het uitvoeren van mijn plan voor de (her)uitgave van TzolkinBase.

Rood is verbonden met de energie van het Westen, waar de zon zich ’s-ochtends toont. Rood associeert ook met vuur, met fel en met gevaar. Voor een rood stoplicht wacht je even tot het verspringt en je verder mag gaan, kunt optrekken en je je weg vervolgt. Of je stopt niet en fietst er huppekee doorheen.

Wat is de Tzolkin en wat is TzolkinBase?

Het mayawoord ‘tzol’ betekent tellen en ‘kin’ staat voor dag. Tzolkin betekent dus letterlijk het tellen van de dag(en). Eén van de vele kalenders van de Maya’s is de Tzokinkalender. Deze kalender telt 260 dagen waarop iedere dag wordt weergegeven door het combineren van één van de 20 zegels en éën van de 13 tonen. Een zegel bevat informatie over energie of kracht, iedere toon is verbonden met een beweging.

TzolkinBase is een applicatie waarin je bij iedere dag (eigenlijk bij iedere datum) de energie en de beweging daarbij kunt vinden.

Kaders

Iedere dag heeft dan wel z’n eigen energie en z’n eigen beweging, maar iedere dag is ook onderdeel van een groter geheel. Zo is iedere toon er één van de in totaal 13 tonen. Bij de tonen wordt dit grotere geheel, de reeks tonen van 1 tot en met 13 een golf genoemd. Andere woorden voor golf zijn wavespell, levenspad en tijdlus. Minder bekend is het woord voor de reeks zegels: trecena.

TzolkinBase plaatst een datum steeds in allerlei kaders. De dag is onderdeel van een golf. Vier golven vormen samen een kasteel, vijf golven vormen samen een seizoen. Ieder zegel is deel van een familie van vier maar ook verbonden met de zegels van dezelfde kleur en met een bewustzijn.

Gerekend vanaf je geboortedatum heeft ieder jaar ook een energie die je gedurende dat hele jaar ondersteunt. Een jaar is weer onderdeel van een reeks van 4, van een reeks van 13 en van een reeks van 52 (4 x 13) jaren.

Het ‘even uitrekenen’ van je zegel en je toon (je kingetal) is vrij eenvoudig. Wil je gaan kaderen dan moet je nogal wat gaan berekenen, vooral ook wanneer je je verdiept in andere tellingen. Tijdens mijn eerste kennismaking van de Tzolkin, was ik in het begin steeds wat bang iets verkeerd uit te rekenen. Stel je voor dat ik me zou verrekenen en iets zou gaan interpreteren wat helemaal niet klopte. Ik stopte het rekenwerk daarom met veel zorgvuldigheid, tests en controles op controles in een excelsheet totdat ik op het rekenwerk kon vertrouwen en ook IN de spiegels in de Tzolkin kon gaan kijken en de krachten kon gaan voelen.

TzolkinBase

De applicatie met het al het rekenwerk heb ik TzolkinBase genoemd, omdat het een basis is voor verdere verdieping in de Tzolkin. De (her)uitgave per 1 september 2017 neemt je als het ware mee op een REIS in de wereld van de Tzolkinkalender(s). Het vele rekenwerk bevindt zich ‘onder de motorkap’ en wordt dus voor je gedaan.

Ga mee op mijn Reis door de Tzolkin en ontdek de vele inzichten die de Tzolkinkalender je biedt. Door je te verdiepen in de Tzolkin ga je jezelf veel beter begrijpen, word je je bewuster van je je eigen kracht, de gidsenden krachten rondom je en realiseer je je meer en meer hoe je komt waar je echt wilt en kunt ZIJN.

De Maya’s begroeten elkaar met: In lak’ech, oftewel: Ik ben een andere jij.

Het zegel Gele Zon is het laatste, 20e zegel en heet in het Maya AHAU. Mijn eigen zegel (in de Dreamspelltelling) is het 8e zegel Gele Ster, oftewel LAMAT.

Vandaag (12/8/17) is het (Rode) Draak en de toon van vandaag is 3. Energie: Oervertrouwen; Beweging: Verbinden. Eerste kader: De Golf van de Blauwe Storm die staat voor TRANSFORMATIE. Over precies 20 dagen (1 september 2017) is het weer Rode Draak maar dan op toon 10. Toon 10 is de toon van het podium dus een prachtige dag voor de heruitgave van TzolkinBase. Kost € 77,77. Onder andere omdat het getal 7 in het midden staat van de reeks tonen van 1 tot en met 13, je op die toon overzicht hebt en TzolkinBase je dat biedt. Mijn eigen Toon 4 staat garant voor de structuur van TzolkinBase, mijn zegel Gele Ster staat voor het stralen.

Met de intentie je ZON én STERrelicht toe te stralen, eindig ik mijn blogs steeds met de combinatie van deze twee zegels.

AHAU / LAMAT!

Tjitse Boersma

[De afbeelding is een kaart uit de serie Maya wijsheid creatiekaarten van Elvira van Rijn en Patricia Mooren].


8-8-2017: Rode Aarde

Dertien dagen na mijn vorige blog van 26 juli is het weer Toon 12, de kristallen toon, maar nu in combinatie met het Zegel Rode Aarde.

Rode Aarde staat voor: gaan naar waar je voelt dat je voeten je willen brengen.

Volg je je gevoel dan heb je vooral op een Rode Aarde - dag verrassend veel bijzondere ontmoetingen!

Het KIN-getal bij Rode Aarde - Toon 12 is 77. Ik ben opgegroeid in een huis met het huisnummer 77. Een maan op de 13 manenkalender telt 28 (= 4 x 7 = 7777) dagen en in de reeks tonen van 1 tot en met 13 staat de ZEVENDE toon precies in het midden. En de toonladder (c-d-e-f-g-a-b) telt ook zeven tonen!

Vandaag publiceerde ik op Facebook de verkoopprijs van mijn uitgave TzolkinBase die op 1 september (Rode Draak - Toon 1) zal verschijnen.

€ 77,77. 


26-7-2017: Geel Zaad

Na de Dag buiten de Tijd is het de eerste dag van de 364 dagen op de 13 MANEN KALENDER.

Iedere maan telt 28 dagen en omdat er 13 manen zijn kom je zo uit op (13 x 28 = ) 364 dagen.

Op de eerste dag van de 13 manen kalender geven het Zegel en de Toon op de Tzolkinkalender de zgn. JAARENERGIE mee. Op 26 juli 2017 was het Geel Zaad - Toon 12. Het Zegel Geel Zaad staat voor Groei en Toon 12 is de kristallen toon.
Daarom heet dit 13 manen jaar, het

JAAR VAN HET GELE KRISTALLEN ZAAD.

"Het Zaad bij de Maya's bevat alle mogelijkheden. Alles wat jij wenst en wilt bereiken zit al in het zaad. Als je goed kijkt naar het zegel zie je dat niet alleen alleen het zaad, maar ook de vruchtbare Aarde in het zegel zichtbaar is. Ales wat nodig is, is aanwezig; het zaad en de vruchtbare Aarde, als een bolgewas. Dan is er alleen nog zonlicht nodig. Dit jaar vraagt aan jou om het licht op te zoeken, om al jouw talenten tot bloei te laten komen. Sta het licht toe in je leven te komen. Word stil en voel waar het licht stagneert en waarom deze blokkades er zijn. Laat het duister achter je, laat het voor wat het is en geef jezelf toestemming het licht te worden dat je bent."

Fragment uit de 13 Manen Agenda van de natuurlijke tijd, 2017-2018.


25-7-2017: Licht en Liefde

Gister, dinsdag 25 juli 2017, was het de 'Dag buiten de Tijd' én mijn verjaardag!
Iedere dag kijk ik op meerdere Tzolkinkalenders naar de energie van de dag. Doe je dat op je verjaardag dan is die dagenergie ook de energie voor het hele nieuwe jaar dat op je verjaardag aanvangt. In de Dreamspell-telling was het gister Blauwe Nacht (Intuïtie) met Toon 11 (Vrijgeven). Deze energie bevindt zich op de Golf van de Rode Hemelwandelaar (Moed) die eindigt op Rode Slang (Passie).
Vrijwel iedere dag trek ik ook één van de 44 Godinnen orakelkaarten uit de set van Doreen Virtue. Gister was dat de kaart Artemis. Over Artemis staat in de handleiding dat ze haar pijl en boog in haar jeugd heeft gekregen en altijd bij zich draagt. Ze gebruikt die nooit om iets of iemand pijn te doen, maar als een talisman die helpt om haar gedachten en haar intenties te focussen, en ze treft altijd doel. Artemis helpt ons om ons te concentreren en te focussen.
Haar boodschap is: "Je hebt, net als ik, een heilige missie om licht en liefde te verspreiden. Dit is echter niet iets dat je kunt doen vanuit een gevoel van spanning of bezorgdheid. Nee, het is een vreugdevol hart en een lichte lach, die je power in beweging brengen. Waarom zou er enige spanning zijn in je geest of in je systeem, tenzij je zou geloven dat je op de een of andere manier niet veilig bent? En hoe zou je niet veilig kunnen zijn als je de spirituele krijgers hebt aangeroepen om over je te waken? Je gebeden hebben de zuivere bescherming van de Hemel in werking gezet. Laat dus alle zorgen en bezorgdheid varen, en concentreer je in plaats daarvan op je heilige missie".

Met concentratie en focus, met intuïtie en met het vrijgeven van wat niet meer dient,  is mijn eerste grote doel dit jaar het nu echt op de markt brengen van mijn uitgave TzolkinBase. En wel vanaf 1 september 2017!

Via deze zojuist aangemaakte blogpagina reis je met me mee!